Kalorier i Pasta

PastaKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt1073.30.722.3
i 10 gram produkt10.70.30.12.2
i 25 gram produkt26.80.80.25.6
i 50 gram produkt53.51.70.411.2
i 250 gram produkt267.58.31.855.8
i 1 kilo produkt1070337223
"Pasta", også kjent som pastedeig eller nudler, er en populær matvare fra italiensk matkultur som er elsket verden over. Den er laget av mel, vann og egg, og kommer i forskjellige former og størrelser - fra tynne spaghettistrimler til store lasagneplater.

Pasta er en utmerket kilde til karbohydrater, som gir kroppen din den energien den trenger for å fungere riktig. Den har også en moderat mengde protein og en lav mengde fett, noe som gjør det til et sunt valg for de som ønsker å opprettholde en sunn livsstil.

Pasta er svært allsidig og kan serveres på mange forskjellige måter - med sauser laget av tomat, fløte, soyasaus eller smør og hvitløk, til og med i kald salat med grønnsaker og olje- og eddikdressing.

En av de største fordelene med pasta er at den er enkel å tilberede, og kan være klar på kort tid. Den kan til og med lages på forhånd og spises kald eller oppvarmet senere. Pasta er også et rimelig valg for de som ønsker å lage et sunt og næringsrikt måltid uten å bruke mye penger.

I tillegg til å være en populær matvare i Italia, har pasta nå blitt anerkjent over hele verden som en smakfull og allsidig matvare. Med sin unike form og tekstur, og et nesten uendelig utvalg av sauser og krydder, fortsetter pasta å være et fast innslag på bordene over hele Europa og utover.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået