Kalorier i Poteter

PoteterKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt751.70.219
i 10 gram produkt7.50.201.9
i 25 gram produkt18.80.40.14.8
i 50 gram produkt37.50.90.19.5
i 250 gram produkt187.54.30.547.5
i 1 kilo produkt750172190
Poteter er en vanlig norsk matvare som brukes i mange ulike retter. Disse små, stivelsesholdige potetene har en mild smak og en fast konsistens når de er ferdig kokt eller stekt. Poteter er rike på fiber, vitamin C og kalium, som gjør dem til en sunn ingrediens i ethvert måltid.

Med en kaloriverdi på 75 per 100 gram, er poteter en relativt lavkalori ingrediens, noe som gjør dem til et godt valg for de som ønsker å holde seg til et sunt kosthold. Samtidig gir de deg også en god dose av protein og karbohydrater du trenger for å holde kroppen din i gang gjennom dagen.

Poteter kan brukes i et bredt utvalg av retter, fra tradisjonell norsk mat som fiskesuppe og lutefisk til klassiske amerikanske retter som pommes frites og stekt kylling. Uansett hva du velger å lage, vil denne allsidige grønnsaken gi deg en god dose av næringsstoffer og smak. Så om du vil lage tradisjonell norsk mat eller internasjonale retter, er poteter en viktig ingrediens som gir deg den smaken og næringsverdien du trenger for å holde deg frisk og fornøyd.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået