Kalorier i Kålrot

KålrotKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt321.20.26.3
i 10 gram produkt3.20.100.6
i 25 gram produkt80.30.11.6
i 50 gram produkt160.60.13.2
i 250 gram produkt8030.515.8
i 1 kilo produkt32012263
Kålrot er en rotgrønnsak som hører til kålfamilien. Den er kjent for sin forskjellige bruk og ernæringsmessige fordeler. Kålrot er en grønnsak som vokser under bakken, og den har en lys beige farge med et hvitt interiør. Den har en mild smak og er en ideell erstatning for poteter i ulike retter.

Kålrot er en sunn matvare som inneholder lite kalorier, men er rik på næringsstoffer. Den inneholder vitamin C, fiber og antioksidanter som hjelper til med å beskytte kroppen vår mot sykdommer. Den er også rik på kalium og karoten, som er essensielle næringsstoffer for kroppen vår.

For å tilberede kålrot kan den skrelles og skjæres i terninger eller skiver. Den kan kokes, stekes, bakes eller til og med lages til puré. Kålrot er en allsidig grønnsak og kan brukes i mange ulike retter. Den kan for eksempel legges til supper, stuing eller som en side rett til kjøtt eller fiskeretter.

Kålrot er også kjent for å være en ingrediens i tradisjonelle norske retter som kålrabistappe og rømmegrøt. Kålrabistappe er laget av kokt kålrot som deretter moses sammen med smør og fløte, mens rømmegrøt er en tradisjonell norsk rett som serveres som en dessert og er laget av rømme og melk.

Samlet sett er kålrot en sunn og allsidig grønnsak som kan brukes i mange ulike retter. Den er rik på næringsstoffer og kan hjelpe til med å beskytte kroppen vår mot sykdommer. Prøv å inkludere kålrot i kostholdet ditt og oppdag hvor godt det smaker!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået