Kalorier i Reker

RekerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt1102.51.51
i 10 gram produkt110.30.20.1
i 25 gram produkt27.50.60.40.3
i 50 gram produkt551.30.80.5
i 250 gram produkt2756.33.82.5
i 1 kilo produkt1100251510
Reker, eller reker på norsk, er en sjømatdelikatesse som er høyt verdsatt i Norge. Disse små skapningene er faktisk reker, som hører til i familien av krepsdyr. Reker er en kilde til høyt protein og er næringsrik med lite fett og karbohydrater. De blir ofte servert kokt eller rå, og kan spises som en forrett, i salater eller som en ingrediens i ulike retter som pasta og ris. I tillegg til sin ernæringsmessige verdi, er reker også kjent for å være en god kilde til kalsium og omega-3 fettsyrer. Prøv ferske reker som er fanget på norske farvann for å oppleve en fantastisk smak av havet og helsefordeler.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået