Kalorier i Rapsolje

RapsoljeKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt89901000
i 10 gram produkt89.90100
i 25 gram produkt224.80250
i 50 gram produkt449.50500
i 250 gram produkt2247.502500
i 1 kilo produkt8990010000
Rapsolje er en populær type matolje som er utvunnet fra rapsfrø. Den er kjent for sitt høye innhold av umettede fettsyrer og vitamin E, som har vist seg å ha gunstige effekter på helsen vår. Rapsolje er dessuten rik på omega-3 fettsyrer, som er viktige for hjertet og øyehelsen. Rapsolje inneholder ingen karbohydrater eller protein og er dermed en kilde til ren energi. Med sin nøytrale smak er den også perfekt til matlaging, da den ikke påvirker smaken til maten den brukes i. Det høye røykepunktet gjør også rapsolje til det ideelle valget for steking, og den kan brukes til en rekke forskjellige retter og matlagingsteknikker. Med sitt høye næringsinnhold og allsidige bruk, er rapsolje en populær olje som fortjener sin plass i ethvert kjøkken.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået