Kalorier i Aprikoser

AprikoserKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt470.90.211.9
i 10 gram produkt4.70.101.2
i 25 gram produkt11.80.20.13
i 50 gram produkt23.50.50.16
i 250 gram produkt117.52.30.529.8
i 1 kilo produkt47092119
Aprikoser, eller aprikos som det også kalles, er en frukt som vanligvis kommer i en vakker oransje farge. Den er kjøttfull og saftig, og inneholder en rekke næringsstoffer som gjør den til et sunt og velsmakende valg.

Aprikoser er rike på kostfiber, som bidrar til å holde fordøyelsen sunn og stabil. Fiber absorberer vann og bidrar til å gi en følelse av metthet, noe som kan hjelpe til med vektkontroll. I tillegg inneholder aprikoser en betydelig mengde vitamin A, en antioksidant som er viktig for synet, immunsystemet og beinvekst. Fruktene er også en god kilde til vitamin C, som er et essensielt næringsstoff som bidrar til å beskytte kroppen mot skadelige frie radikaler, og som også spiller en viktig rolle i kollagenproduksjonen.

I tillegg til disse næringsstoffene inneholder aprikoser også andre mikronutrienter som er viktige for kroppen vår, inkludert vitamin E og K, samt kalsium, jern og kalium.

Når vi ser på næringsinnholdet i en typisk aprikos, finner vi at hver frukt inneholder omtrent 17 kalorier, samt en liten mengde protein og fett. Hoveddelen av kaloriene kommer fra karbohydrater, spesielt fra naturlige sukkerarter. På grunn av dette er aprikoser å anbefale til personer som ønsker å redusere sitt inntak av sukker.

Samlet sett er aprikoser en sunn og næringsrik frukt som tilbyr en rekke helsefordeler. Enten du spiser dem friske eller bruker dem i matlaging, er disse fruktene en verdifull tillegg til kostholdet ditt.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået