Kalorier i Rødspette

RødspetteKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt6713.41.40.1
i 10 gram produkt6.71.30.10
i 25 gram produkt16.83.40.40
i 50 gram produkt33.56.70.70.1
i 250 gram produkt167.533.53.50.3
i 1 kilo produkt670134141
Rødspette er en populær fisk i Norge og finnes i både ferskvann og saltvann. Den er kjent for sin flate kroppsform og spisse munn, og kan bli opp til 50 cm lang. Rødspetten er en god kilde til protein, og inneholder også en liten mengde fett og karbohydrater. Den har en mild smak, som gjør den til en populær ingrediens i mange middagsretter. Fisken kan tilberedes på mange måter, for eksempel stekt eller grillet, og passer godt sammen med poteter og grønnsaker. Rødspetten er også en sunn kilde til omega-3 fettsyrer, som kan bidra til en sunnere livsstil.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået