Kalorier i Rosiner

RosinerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt3172.10.476.3
i 10 gram produkt31.70.207.6
i 25 gram produkt79.30.50.119.1
i 50 gram produkt158.51.10.238.2
i 250 gram produkt792.55.31190.8
i 1 kilo produkt3170214763
Rosiner er tørre druer som er en sunn og næringsrik måte å få i seg søtsaker på. De er naturlig søte og inneholder mye energi i form av karbohydrater. I tillegg inneholder rosiner også vitaminer og mineraler, spesielt kalium og jern. Rosiner kan brukes som en sunn snacks, eller legges til bakverk og frokostblandinger for en søtere smak. De er også et godt alternativ for de som trenger ekstra energi, som idrettsutøvere og personer som har fysiske jobber. Rosiner er en allsidig ingrediens som passer godt i mange ulike retter, og kan nytes av både barn og voksne.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået