Kalorier i Blekksprut

BlekksprutKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt8315.30.82.1
i 10 gram produkt8.31.50.10.2
i 25 gram produkt20.83.80.20.5
i 50 gram produkt41.57.70.41.1
i 250 gram produkt207.538.325.3
i 1 kilo produkt830153821
Blekksprut er en sjømat med mange helsefordeler. Den er en kilde til høyt proteininnhold og har lavt fettinnhold, noe som gjør den til et godt valg for de som ønsker å opprettholde en sunn livsstil. Den inneholder også en moderat mengde karbohydrater.

Blekksprut er utrolig allsidig og kan tilberedes på en rekke forskjellige måter - den kan grilles, stekes, kokes eller marineres. Dens unike smak og tekstur gjør den til en spesiell ingrediens som passer perfekt til mange retter.

I tillegg til å være en god kilde til næringsstoffer og protein, har blekksprut også et høyt innhold av vitamin B12, som spiller en viktig rolle i å opprettholde et sunt nervesystem.

Blekksprut er også rik på antioksidanter, spesielt astaxantin, som har vist seg å ha en rekke helsefordeler, inkludert forbedret hjerte-helse og redusert risiko for kreft.

Sammenfattet er blekksprut en sunn og næringsrik mat, som også kan bidra til å forbedre helsen din på flere måter.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået