Kalorier i Vodka

VodkaKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt239000
i 10 gram produkt23.9000
i 25 gram produkt59.8000
i 50 gram produkt119.5000
i 250 gram produkt597.5000
i 1 kilo produkt2390000
Vodka er en alkoholholdig drikk produsert av korn, poteter eller andre planter som gjæres og destilleres. Den er kjent for sin klare fargen og nøytrale smak, som gjør det til et populært valg for cocktailer og blandet drikke. Vodka er også ansett som en av de reneste alkoholholdige drikker tilgjengelig, da den gjennomgår en prosess med gjentatt destillasjon for å fjerne urenheter. En 1,5-unse porsjon vodka inneholder vanligvis rundt 96 kalorier og 0 gram karbohydrater, fett og protein. Mens vodka kan forårsake drikking på grunn av sin høye alkoholprosent, bør det konsumeres med forsiktighet og aldri i overskudd.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået