Kalorier i Såle

SåleKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt8317.51.40
i 10 gram produkt8.31.80.10
i 25 gram produkt20.84.40.40
i 50 gram produkt41.58.80.70
i 250 gram produkt207.543.83.50
i 1 kilo produkt830175140
"Såle" er en norsk fisk. Den er kjent for å være en av de mest smakfulle og fete fiskene. Såle er vanligvis tilgjengelig året rundt, men den smaker best i vintermånedene. Den er rik på næringsstoffer, med lavt kaloriinnhold og høyt proteininnhold. Den er også en god kilde til omega-3 fettsyrer, som er essensielle for god helse.

Såle er en svært allsidig fisk som kan tilberedes på mange måter. Den kan stekes, grilles eller bakes. Sålefilet er meget mørt og kan lett løsnes fra bena som gjør det enkelt å spise og tilberede.

Kaloriinnholdet i såle er relativt lavt, og dette gjør den til et godt valg for de som ønsker å holde vekten stabil. Den har også høyt proteininnhold, noe som gjør den til et godt valg for de som ønsker å bygge muskelmasse. Høyt proteininnhold kan også hjelpe med å regulere blodsukkeret og redusere sug etter søtsaker.

Såle er også rik på forskjellige vitaminer og mineraler. Den inneholder blant annet vitamin A, B12 og D, samt jern og sink. Vitamin A er spesielt viktig for synet, mens vitamin B12 er nødvendig for en sunn nervesystemet og røde blodlegemer.

Sammenfattet så er såle en næringsrik og velsmakende fisk, som kan tilberedes på mange måter. Det lave kaloriinnholdet og høye proteininnholdet gjør det til et godt valg for de som ønsker å spise sunt og holde vekten stabil."
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået