Kalorier i Sik

SikKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt6111.220
i 10 gram produkt6.11.10.20
i 25 gram produkt15.32.80.50
i 50 gram produkt30.55.610
i 250 gram produkt152.52850
i 1 kilo produkt610112200
Sik er en næringsrik og kalorifattig sjømat som er populær blant nordmenn. Den er kjent for sin delikate smak og saftige konsistens, og er en kilde til protein og vitaminer. Sik inneholder også omega-3 fettsyrer, som er essensielle for hjertehelsen og kan bidra til å senke kolesterolet.

Ved å spise sik, kan du nyte en sunn og balansert diett som kan hjelpe deg med å opprettholde en sunn livsstil og nå dine helsemål. Med en lav kaloriverdi på bare 61 kalorier per 100 gram, er sik en fantastisk kilde til næringsstoffer for de som ønsker å redusere inntaket av kalorier og kontrollere vekten.

Sik er også et allsidig matprodukt som kan tilberedes på mange forskjellige måter. Den kan grilles, stekes, bakes eller kokes, avhengig av dine personlige preferanser og matlagingsevner. Enten du velger å tilberede sik på grillen eller i stekeovnen, kan du være sikker på å oppleve en smaksopplevelse som vil friske opp enhver måltid.

I tillegg til å være en deilig kilde til smak og næringsstoffer, er sik også verdsatt for sin økologiske bærekraft. Den er oppdrettet i rennende vann, som gjør at sikens smak og næringsstoffer bevares naturlig og gir en grundig opplevelse. Ved å velge sik som en del av kostholdet ditt, kan du også være med på å støtte en bærekraftig næring som tar vare på miljøet.

Så neste gang du er på jakt etter en sunn og næringsrik matvare som kan være en del av en balansert diett, hvorfor ikke prøve sik? Med sin deilige smak, næringsrike profil og bærekraftighet, kan du nyte denne sjømaten med god samvittighet og samtidig ta vare på kroppen din.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået