Kalorier i Smørfisk

SmørfiskKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt15017.88.20
i 10 gram produkt151.80.80
i 25 gram produkt37.54.52.10
i 50 gram produkt758.94.10
i 250 gram produkt37544.520.50
i 1 kilo produkt1500178820
"Smørfisk" er en deilig og næringsrik matvare som er populær i norske husholdninger. Dette er en fiskerett som er populær på grunn av sin smak og sunne egenskaper. Fisken er rik på protein, noe som gjør den til et godt valg for de som trener, eller for de som ønsker å holde et sunt kosthold. I tillegg er "smørfisk" også lav på karbohydrater, noe som gjør det til et godt valg for de som ønsker å følge et lavkarbo dietten.

Et annet flott trekk ved "smørfisk" er at den er rik på omega-3-fettsyrer som er svært viktig for hjertet, hjernen og synet. Dette gjør "smørfisk" til en utmerket kilde til omega-3-fettsyrer, spesielt for de som ikke liker eller spiser mye fet fisk.

En annen fordel med "smørfisk" er at den er allsidig og kan tilberedes på mange forskjellige måter. Den kan grilles, stekes, bakes eller kokes avhengig av din personlige smak og preferanse. "Smørfisk" smaker også godt med en rekke forskjellige sauser, kryddere og sideretter, så den kan alltid serveres på en ny og spennende måte.

Uansett om du er en fiskelsker eller ikke, så vil du sikkert like "smørfisk". Den har en deilig smak, er rik på næringsstoffer, og kan tilberedes på en rekke forskjellige måter. Hva venter du på? Kom og prøv "smørfisk" i dag!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået