Kalorier i Melon

MelonKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt360.90.38.4
i 10 gram produkt3.60.100.8
i 25 gram produkt90.20.12.1
i 50 gram produkt180.50.24.2
i 250 gram produkt902.30.821
i 1 kilo produkt3609384
Melon er en deilig frukt som er kjent for sin friske og søte smak. Det er en god kilde til vitaminer og mineraler, og kan hjelpe til med å styrke immunforsvaret og hjelpe til med vekttap. En porsjon med melon inneholder bare rundt 36 kalorier og er derfor et flott alternativ hvis du ønsker å holde kaloriinntaket nede. Det er også rikt på fiber, noe som kan bidra til å forbedre fordøyelsen og holde deg mett lenger. Melon er også en flott kilde til antioksidanter, som kan bidra til å beskytte kroppen mot skadelige frie radikaler. Det er en allsidig frukt som kan brukes i alt fra salater til smoothies og desserter. Enten du liker den søt og saftig eller frisk og sprø, er melon en sunn og velsmakende måte å legge til litt variasjon i kostholdet ditt.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået