Kalorier i Østers

ØstersKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt829.52.45.1
i 10 gram produkt8.210.20.5
i 25 gram produkt20.52.40.61.3
i 50 gram produkt414.81.22.6
i 250 gram produkt20523.8612.8
i 1 kilo produkt820952451
Østers er en kulinarisk delikatesse som har vært verdsatt i århundrer for sin unike smak og ernæringsmessige verdi. Disse skjellene, som er klassifisert som bløtdyr, er berømte for sin særegne tekstur og rike, sjømat-smak. I norsk matkultur er østers en eksklusiv ingrediens som ofte serveres på luksuriøse arrangementer og restauranter.

En av de primære grunnene til at østers er så ettertraktet er på grunn av deres høye innhold av protein og mineraler. Østers er spesielt rik på sink, som er en nøkkelkomponent i styrking av immunsystemet og opprettholdelse av en sunn hud og hår. Østers er også en god kilde til jern, som hjelper til med å frakte oksygen gjennom kroppen og kjemper mot anemi.

Når det gjelder næringsinnhold, inneholder østers moderate mengder kalorier, fett og karbohydrater. En servering på 82 kalorier gir kroppen 9,5g protein, 2,4g fett og 5,1g karbohydrater. Østers er også en lav-kaloriemat, noe som gjør det til et populært valg for de som ønsker å kontrollere vekten eller følge et diettprogram.

Sammenfattende er østers en smakfull og næringstett matvare som er høyt verdsatt i norsk matkultur. Med sitt høye innhold av protein og mineraler, så vel som moderat innhold av kalorier, fett og karbohydrater, kan østers være en sunn del av en velbalansert diett.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået