Kalorier i Torsk

TorskKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt7717.90.60
i 10 gram produkt7.71.80.10
i 25 gram produkt19.34.50.20
i 50 gram produkt38.590.30
i 250 gram produkt192.544.81.50
i 1 kilo produkt77017960
Torsk er en populær fisk i Norge og andre deler av verden. Den tilhører torskefamilien og er kjent for sin milde og delikate smak. Torsken inneholder mange sunne næringsstoffer, slik som protein, omega-3-fettsyrer og vitamin D.

Torsken regnes som en av de mest næringsrike matvarene som finnes. Den er svært lav på kalorier og fettsyrer, men inneholder mye protein. En servering av torsk gir omtrent 77 kalorier, 17,9 gram protein, 0,6 gram fett og 0 gram karbohydrater.

Torsken er også en god kilde til omega-3-fettsyrer, som er viktig for hjertehelsen. Den inneholder også vitamin D, som er viktig for å opprettholde normalt immunsystem og tennene.

Torsken kan tilberedes på mange ulike måter, og passer godt til både middag og lunsj. Den kan grilles, stekes, kokes eller dampes. Torsken kan også brukes i salater eller i fiskesupper.

Torsken har lang levetid og kan bli opptil 25 år gammel. Den finnes i Nord-Atlanteren og i arktiske farvann. Torsk er en bærekraftig matvare og er et godt valg for de som ønsker å spise sunnere og mer bærekraftig.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået