Kalorier i Avokado

AvokadoKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt1642.215.67.7
i 10 gram produkt16.40.21.60.8
i 25 gram produkt410.63.91.9
i 50 gram produkt821.17.83.9
i 250 gram produkt4105.53919.3
i 1 kilo produkt16402215677
Avokado er en frukt som er kjent for sitt milde smak og myke konsistens. Den har en lett nøtteaktig smak som går godt med forskjellige retter og sauser. Avokado er en sunn matvare som er rik på næringsstoffer og fiber. Den inneholder også høye nivåer av hjerte-sunne enumettede fettsyrer, som kan hjelpe med å senke kolesterolet og redusere risikoen for hjertesykdommer. I tillegg er avokado en god kilde til vitaminer og mineraler, inkludert vitamin K, C, B5, B6 og E, samt kalium og folat. Det er også rik på antioksidanter, som kan hjelpe med å beskytte cellene mot skade forårsaket av frie radikaler. Avokado kan være et flott alternativ for de som ønsker å inkludere mer sunn mat i kostholdet sitt, eller som leter etter et alternativ til smørepålegg eller dip.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået