Kalorier i Blomkål

BlomkålKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt222.40.25
i 10 gram produkt2.20.200.5
i 25 gram produkt5.50.60.11.3
i 50 gram produkt111.20.12.5
i 250 gram produkt5560.512.5
i 1 kilo produkt22024250
Blomkål, også kjent som blomkarse, er en grønnsak som tilhører samme familie som brokkoli og kål. Denne populære planten er kjent for sin delikate smak og utallige helsefordeler. Blomkål har et lavt kaloriinnhold, og er derfor et utmerket alternativ for de som ønsker å opprettholde en sunn livsstil.

I tillegg til å være en kilde til fiber, inneholder blomkål også viktige næringsstoffer som vitamin C, folat og B-vitaminer. Blomkål er også en god kilde til antioksidanter, som bidrar til å beskytte kroppen mot skadelige frie radikaler.

Blomkål kan spises på en rekke forskjellige måter, og brukes ofte i forskjellige oppskrifter. Den kan dampes, stekes, grilles eller brukes som en ingrediens i supper, salater og sauser. Den delikate smaken og konsistensen gjør den til en favoritt blant både barn og voksne.

Med sitt lave kaloriinnhold og høye næringsinnhold passer blomkål perfekt inn i en sunn og balansert kosthold. Den er også en allsidig grønnsak som kan anvendes på mange forskjellige måter. Oppdag de mange helsefordelene og de utsøkte smakene med blomkål i dag!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået