Kalorier i Gressløk

GressløkKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt294.10.83.9
i 10 gram produkt2.90.40.10.4
i 25 gram produkt7.310.21
i 50 gram produkt14.52.10.42
i 250 gram produkt72.510.329.8
i 1 kilo produkt29041839
Gressløk er en fantastisk urt som gir smak og aroma til mange forskjellige retter. Denne grønne planten vokser opp fra en pæreformet rot og har lange, tynne blader. Den har en mild løkaroma med en strek av pepper. Gressløk brukes ofte i salater, sauser, omeletter og på poteter, men den smaker like godt i kjøttretter og supper.

En annen stor fordel med gressløk er dens næringsverdi. Denne urten er en utmerket kilde til både protein og karbohydrater. I tillegg gir den en liten mengde av det gode fettet som kroppen vår trenger. Totalt inneholder 100 gram gressløk 29 kalorier. Denne lille mengden kalorier kombinert med de andre næringsstoffene gjør at gressløk er en flott tillegg til et sunt kosthold.

Gressløk er også enkel å dyrke hjemme. Den trives i en solrik til halvskyggelagt beliggenhet med godt drenert jord og moderat vanning. Plantene trenger også litt gjødsel fra tid til annen. Det er en god idé å kutte stilkene regelmessig for å stimulere mer vekst og for å hindre at planten blomstrer.

I sum, gressløk er en fantastisk urt som gir smak, aroma og næringsstoffer til mange forskjellige retter. Det er enkelt å dyrke, og ideell for de som ønsker å spise sunnere og mer naturlig.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået