Kalorier i Tranebær

TranebærKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt500.50.213
i 10 gram produkt50.101.3
i 25 gram produkt12.50.10.13.3
i 50 gram produkt250.30.16.5
i 250 gram produkt1251.30.532.5
i 1 kilo produkt50052130
Tranebær, eller tranebær som det kalles på norsk, er en liten, rød frukt som er kjent for sin sure smak og høye innhold av antioksidanter. Denne frukten vokser på en liten busk som er vanlig i Nord-Amerika, men den er også populær i Skandinavia.

Tranebær har blitt brukt i århundrer som både matkrydder og medisinsk plante. På grunn av sin høye konsentrasjon av vitamin C og antioksidanter har tranebærene blitt brukt til å forebygge urinveisinfeksjoner og andre sykdommer, spesielt blant kvinner.

Når det gjelder næringsinnhold, er tranebær en relativt lavkalori frukt. En porsjon på en kopp (ca. 110 gram) inneholder omtrent 50 kalorier, og er også en kilde til fiber, vitamin C og K. Tranebær inneholder også en liten mengde protein og fett.

Tranebær er kjent for å ha en frisk, sur smak, og det er derfor vanlig å bruke dem som en smakstilsetning i ulike matretter og desserter. De brukes også til å lage saft og gelé. I tillegg kan tørkede tranebær brukes som en sunn snack, eller legges til yoghurt og frokostblandinger for å øke næringsinnholdet.

Sammendragt er tranebær en sunn og smakfull frukt med høyt innhold av antioksidanter og vitaminer. Den er godt egnet som en smakstilsetning i ulike matretter og desserter, og kan også brukes som en sunn snack eller ingrediens i frokostblandinger og yoghurt.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået