Kalorier i Nektarin

NektarinKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt450.80.211.6
i 10 gram produkt4.50.101.2
i 25 gram produkt11.30.20.12.9
i 50 gram produkt22.50.40.15.8
i 250 gram produkt112.520.529
i 1 kilo produkt45082116
Nektarin - saftig og søtt frukt for din sunne livsstil

Nektarin er en saftig og søt frukt som kommer fra samme familie som fersken og aprikos. Den er en kilde til mange næringsstoffer som er viktig for din sunne livsstil. Nektarin er også lavkalori, noe som gjør den til et flott alternativ for folk som vil opprettholde eller gå ned i vekt.

Nektarin er en god kilde til vitamin C. Dette vitaminet hjelper kroppen din med å bekjempe infeksjoner og styrke immunforsvaret ditt. I tillegg inneholder nektarin også vitamin A, som er bra for synet og huden din, samt kalium, som støtter hjertehelsen og blodtrykket.

Nektarin er også en god kilde til kostfiber. Dette hjelper kroppen din med fordøyelsen og opprettholder en sunn tarmfunksjon. Ved å spise nektarin kan du også redusere risikoen for mange livsstilssykdommer, som diabetes og hjerte- og karsykdommer.

En av de beste tingene med nektarin er dens lave kaloriinnhold. En mellomstor nektarin inneholder bare rundt 45 kalorier. Dette gjør den til et ideelt mellommåltid eller en sunn snacks mens du går ned i vekt.

Nektarin er også en allsidig frukt som kan brukes på mange forskjellige måter. Du kan inkludere den i smoothies, salater eller som en sunn topping til yoghurt eller havregryn. Uansett hvordan du velger å konsumere nektarin, kan du være sikker på at du gjør noe bra for helsen din.

Så, hvis du vil ha en sunn og søt snacks for å opprettholde din sunne livsstil, prøv nektarin i dag. Smakfulle og sunne nektariner vil gi deg alt du trenger for å holde kroppen din helse og sterk.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået