Kalorier i Tyttebær

TyttebærKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt520.70.510.9
i 10 gram produkt5.20.10.11.1
i 25 gram produkt130.20.12.7
i 50 gram produkt260.40.35.5
i 250 gram produkt1301.81.327.3
i 1 kilo produkt52075109
Tyttebær er en spesiell liten bær som finnes i Norden og deler av Nord-Europa. Den har en litt sur smak, men er likevel populær i nordisk matlaging på grunn av sin unike smak. Den har også mange helsefordeler, og er rik på vitamin C, antioksidanter og fiber.

Tyttebær er også kjent som tyttebær, lingon eller tyttebær på forskjellige steder. Noen av de vanligste måtene å bruke tyttebær på er til å lage syltetøy, sauser eller som tilbehør til kjøttretter. Den er en viktig ingrediens i matretter som kjøttboller og elgkarbonader.

Tyttebær er også en utmerket kilde til næringsstoffer som kroppen vår trenger. En 100-grams servering av tyttebær har en gjennomsnittlig verdi av 52 kalorier, 0,7 gram protein, 0,5 gram fett og 10,9 gram karbohydrater. Det er også en god kilde til vitamin C, magnesium og kalium, som bidrar til å styrke immunsystemet vårt og opprettholde sunn kropp.

Det finnes også en rekke helsefordeler med å spise tyttebær. Noen studier viser at det kan bidra til å senke kolesterolet, styrke hjertet og forbedre fordøyelsen. Det kan også hjelpe med smerte fra urinveisinfeksjoner og er gunstig for diabetespasienter på grunn av sin lave glykemiske indeks.

Tyttebær er en viktig del av nordisk matkultur og tilbyr en god måte å legge til smak og helsefordeler til maten din. Typiske nordiske tallerkener som kjøttkaker, kjøttboller og lapskaus vil ikke være det samme uten denne lille, men likevel viktige bæren.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået