Kalorier i Kjeks

KjeksKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt50014.624.168.1
i 10 gram produkt501.52.46.8
i 25 gram produkt1253.7617
i 50 gram produkt2507.312.134.1
i 250 gram produkt125036.560.3170.3
i 1 kilo produkt5000146241681
Kjeks er en sprø og smakfull kjeks som er en perfekt snack til enhver anledning. Rikelig med karbohydrater gir deg masse energi når du trenger det som mest. Med et relativt høyt proteininnhold, kan kjeks også være en god kilde til muskelbyggende aminosyrer. Fettinnholdet i disse kjeksen er også moderat, noe som gjør det til et godt valg for de som prøver å holde kontroll på kaloriinntaket. Så neste gang du trenger litt ekstra energi eller bare en liten snack, prøv deilig og sunn kjeks!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået