Kalorier i Tran

TranKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt90301000
i 10 gram produkt90.30100
i 25 gram produkt225.80250
i 50 gram produkt451.50500
i 250 gram produkt2257.502500
i 1 kilo produkt9030010000
Tran – oljen fra torskens lever.

Tran er en essensiell kilde til omega-3 fettsyrer som kroppen vår ikke kan produsere selv. Den er produsert fra leveren til torsken og har vært brukt som kosttilskudd i Skandinavia i over 500 år.

Den gylne oljen er rik på vitamin A og D, og har vist seg å ha positive effekter på hjerne-, hjerte- og synsfunksjoner. Tran er også kjent for sin betennelsesdempende effekt, som kan være nyttig for personer som lider av leddgikt eller andre inflammatoriske sykdommer.

Hver servering av tran (1 teskje) inneholder 903 kalorier, 0 gram protein, 100 gram fett og 0 gram karbohydrater. På grunn av den høye konsentrasjonen av fett, kan tran bidra til vektøkning hvis den ikke inntas i moderasjon.

For å nyte helsefordelene av tran, anbefales det å ta en spiseskje med tran daglig. Dette kan gjøres ved å svelge tran direkte eller blande den i en smoothie eller annen matrett.

Tran er en tradisjonell og pålitelig kilde til viktige næringsstoffer og er et viktig kosttilskudd for å opprettholde god helse og velvære.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået