Kalorier i Marsipan

MarsipanKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt4338.218.166.1
i 10 gram produkt43.30.81.86.6
i 25 gram produkt108.32.14.516.5
i 50 gram produkt216.54.19.133.1
i 250 gram produkt1082.520.545.3165.3
i 1 kilo produkt433082181661
"Marsipan" er en herlig søtsak som er laget av malte mandler og sukker. Denne deilige delikatessen er en av de mest ettertraktede søte godbitene i Norge, og for en god grunn - dens myke konsistens og søte smak gjør den til en perfekt snacks eller ingrediens til ulike desserter.

I tillegg til sin utmerkede smak, marsipan er også en kilde til energi og næringsstoffer. Per 100 gram, inneholder denne søtsaken 433 kalorier, 8,2 gram protein, 18,1 gram fett, og 66,1 gram karbohydrater. Marsipan er spesielt rik på karbohydrater, noe som gjør det til en god kilde til energi.

Videre er marsipan også en utmerket kilde til fiber, jern, og vitamin E, som er avgjørende for å støtte et sunt immunsystem og forbedre helsen. På grunn av disse egenskapene brukes marsipan også ofte i ulike retter som en ingrediens til oppskrifter som krever sødme og næringsstoffer.

Sammenfattende kan vi si at marsipan er en herlig søtsak som tilbyr en unik smak og næringsrike fordeler. Dens myke tekstur og deilige smak gjør den til en favoritt blant mange mennesker i Norge, og dens næringsverdier gjør den til en god kilde til energi og næringsstoffer.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået