Kalorier i Kirsebær

KirsebærKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt621.10.413.9
i 10 gram produkt6.20.101.4
i 25 gram produkt15.50.30.13.5
i 50 gram produkt310.60.27
i 250 gram produkt1552.8134.8
i 1 kilo produkt620114139
Kirsebær er en av de mest elskede fruktene i Norge, preget av sin unike smak og saftighet. Disse små, røde bærene er ikke bare en delikatesse, men også en god kilde til næringsstoffer og antioksidanter.

En 100 grams porsjon kirsebær inneholder omtrent 62 kalorier, 1,1 gram protein, 0,4 gram fett og 13,9 gram karbohydrater. Det høye innholdet av karbohydrater gir bærene den nødvendige energien, mens proteinet bidrar til å bygge og reparere kroppsvev.

Kirsebær er også rike på vitamin C som bidrar til å styrke immunforsvaret og beskytte cellene mot skade forårsaket av frie radikaler. Videre inneholder de antioksidanter som antas å redusere risikoen for en rekke helseproblemer som hjertesykdommer, kreft og betennelser.

I tillegg til å være sunne, er kirsebær enkle å tilberede og kan brukes i en rekke matretter. Disse bærene kan spises som en sunn snack mellom måltidene og kan også brukes som ingrediens i smoothies, salater og desserter. De er også en populær ingrediens i sauser og marinader for å gi rettene en søt og syrlig smak.

I sum er kirsebær en elsket og sunn frukt som tilbyr en rekke fordeler for helsen. Fra å styrke immunforsvaret til å beskytte celler mot skade, tilbyr disse små bærene en nesten uendelig rekke av muligheter for å inkludere dem i et sunt kosthold.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået