Kalorier i Isbergsalat

IsbergsalatKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt1410.21.9
i 10 gram produkt1.40.100.2
i 25 gram produkt3.50.30.10.5
i 50 gram produkt70.50.11
i 250 gram produkt352.50.54.8
i 1 kilo produkt14010219
Isbergsalat er en frisk og krisp salat som er en vanlig ingrediens i ulike salater og sandwicher. Den har en mild og behagelig smak, og dens karakteristiske crunchy konsistens gjør den til et populært valg blant salatelskere.

Som navnet antyder, kommer isbergsalat fra de nordlige regionene der den vokser naturlig i kaldt klima. Den er også en populær vekst blant hage- og landbruksentusiaster som kan dyrke den året rundt og dra nytte av dens store næringsinnhold.

Faktisk inneholder isbergsalat en overraskende mengde vitaminer og mineraler, inkludert C-vitamin, betakaroten og folsyre, samt jern og kalsium. Den er også rik på fiber og vann, noe som er gunstig for fordøyelsen og hydreringen av kroppen.

Hvis du er opptatt av kalorier og næringsinnhold, kan du gjerne inkludere isbergsalat i kostholdet ditt. Per 100 gram inneholder isbergsalat 14 kalorier, 1 gram protein, 0,2 gram fett og 1,9 gram karbohydrater. Den er derfor et smart valg for de som ønsker å redusere kaloriinntaket sitt, samtidig som de får i seg viktige næringsstoffer.

Uansett om du liker å inkludere isbergsalat i salater, sandwicher eller som snacks, er det ingen tvil om at denne allsidige og næringsrike planten er en sunn og smakfull ingrediens å ha på kjøkkenet. Så hvorfor ikke legge noen isbergsalatblader til middagen din i dag?
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået