Kalorier i Brekkbønner

BrekkbønnerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt271.90.24.2
i 10 gram produkt2.70.200.4
i 25 gram produkt6.80.50.11.1
i 50 gram produkt13.510.12.1
i 250 gram produkt67.54.80.510.5
i 1 kilo produkt27019242
Brekkbønner - perfekt for de som ønsker å spise sunt og næringsrikt! Disse bønnene er en god kilde til protein og karbohydrater, og inneholder lite fett. De har en mild smak og kan brukes i mange retter, som salsa, stuing eller salat. Brekkbønner er også rike på fiber, noe som kan hjelpe til med fordøyelsen og gi en følelse av metthet. Med bare 27 kalorier per porsjon kan du nyte denne næringsrike maten uten å bekymre deg for å overskride kaloriinntaket ditt. Så hvis du vil ha en sunn og velsmakende matvare, prøv brekkbønner i dag!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået