Kalorier i Kylling

KyllingKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt15818.69.30
i 10 gram produkt15.81.90.90
i 25 gram produkt39.54.72.30
i 50 gram produkt799.34.70
i 250 gram produkt39546.523.30
i 1 kilo produkt1580186930
Kylling er en populær matvare som blir verdsatt for sin deilige smak og alsidighet i matlaging. Kylling er en kilde til høyverdig protein, noe som er gunstig for kroppen. Kylling er også en kilde til andre næringsstoffer som er nødvendige for en balansert diett. Med enkel kombinering av krydder og urter kan du skape en rekke unike smaker og tilberedningsmåter. Kylling kan grilles, stekes, kokes og bakes, og har nesten uendelige muligheter i all matlaging. Kylling er også relativt lav i fett og kalorier, som gjør den til et gunstig valg for de som ønsker å opprettholde en sunn livsstil eller miste vekt. Kylling kan også brukes i salater, supper, pasta og sandwicher. Kylling er et utmerket valg for enhver ernæringsmiddag, og er en viktig kilde til protein og næringsstoffer for mennesker over hele verden.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået