Kalorier i Epler

EplerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt470.40.412.1
i 10 gram produkt4.7001.2
i 25 gram produkt11.80.10.13
i 50 gram produkt23.50.20.26.1
i 250 gram produkt117.51130.3
i 1 kilo produkt47044121
Epler er en smakfull frukt med en distinkt sødme og saftig konsistens. Denne frukten har en unik gulfarge og har en rund form som gjør den ideell for å spise alene eller kutte opp i smakfulle salater. Epler er også utmerket for baking og kan brukes til å lage en rekke deilige desserter.

Når det gjelder ernæring, er epler en fantastisk kilde til antioksidanter og fiber. De er også lave i kalorier, noe som gjør dem til en flott sunn snack for de som ønsker å opprettholde et sunt kosthold. En typisk eple inneholder omtrent 47 kalorier og er også rik på karbohydrater og vitamin C.

Epler er tilgjengelige i mange forskjellige varianter og kan spises ferske eller bearbeidede. Noen av de mest populære variantene inkluderer Granny Smith og Honeycrisp epler, som er kjent for sin søthet og saftighet.

Uansett om du ønsker å spise epler som en sunn snack, piske opp en deilig eplepai eller legg til noen skiver i salaten din, er det en næringsrik og velsmakende frukt du vil nyte i mange år fremover. Så neste gang du er i butikken, pass på å plukke opp noen deilige epler og gi deg selv en forfriskende pause fra dagens stress og mas.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået