Kalorier i Kikerter

KikerterKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt377218.156
i 10 gram produkt37.72.10.85.6
i 25 gram produkt94.35.3214
i 50 gram produkt188.510.54.128
i 250 gram produkt942.552.520.3140
i 1 kilo produkt377021081560
"Kikerter" er en form for belgfrukt som er kjent for sitt høye innhold av essensielle næringsstoffer. Disse små, runde bønnene er en utmerket kilde til protein, fiber og karbohydrater, og de er også lavt i fett. På grunn av sin næringsprofil er kikerter en populær ingrediens i vegetariske og veganske retter.

I tillegg til å være svært næringsrike, har kikerter en mild og litt nøtteaktig smak som gjør dem allsidige i bruk. De kan kokes og brukes i salater, stuinger og gryteretter, eller de kan ristes og spises som en sunn snacks. I mange kulturer er kikerter også brukt som grunnlag for hummus, en kremet dip laget med sitron, olivenolje og sesampasta.

Det er også verdt å merke seg at kikerter er en god kilde til jern, noe som gjør dem spesielt nyttige for vegetarianere og veganere som kan være utsatt for jernmangel. Kikerter er også rike på folat, en annen næringsstoff som ofte kan være lavt i veganerdietter.

Alt i alt er kikerter en sunn og allsidig ingrediens som passer perfekt inn i en balansert og næringsrik diett. Med sin høye næringsprofil, milde smak og allsidighet, er det ingen grunn til å ikke få disse små, men mektige bønnene inn i kostholdet ditt.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået