Kalorier i Cherimoya

CherimoyaKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt971.30.421.6
i 10 gram produkt9.70.102.2
i 25 gram produkt24.30.30.15.4
i 50 gram produkt48.50.70.210.8
i 250 gram produkt242.53.3154
i 1 kilo produkt970134216
Cherimoya er en eksotisk frukt som har blitt stadig mer populær i Norge de siste årene. Den er søt, smakfull og har en myk tekstur som gjør den til en spennende ingrediens i ulike retter. Cherimoya er også kjent som "ananas i snø" på grunn av sin utseendemessige likhet med ananaskjøtt pakket inn i en snøhvit kjerne.

Cherimoya er en kilde til næringsstoffer som er viktige for kroppen. Den inneholder fiber som støtter fordøyelsessystemet, antioksidanter som beskytter cellene mot skade og vitamin C som styrker immunforsvaret. Cherimoya er også en kilde til kalium, som bidrar til å opprettholde normal blodtrykk.

Cherimoya er relativt lav på kalorier, og hver servering gir ca 97 kalorier. Den har også et lavt fettinnhold og gir en moderat mengde karbohydrater og protein. Dette gjør den til en sunn og næringsrik ingrediens som kan være en del av et balansert kosthold.

Cherimoya kan spises som en sunn snack eller brukes som ingrediens i en rekke retter, fra frukt- og grønnsakssalater til smoothier og desserter. Den kan også brukes som et naturlig søtningsmiddel i stedet for sukker. Cherimoya kan være vanskelig å finne i norske dagligvarebutikker, men den kan kjøpes på spesialbutikker eller på nettet.

Alt i alt er Cherimoya en uvanlig og næringsrik frukt som gir en spennende smaksopplevelse og en rekke helsefordeler.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået