Kalorier i Gjedde

GjeddeKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt8218.40.80
i 10 gram produkt8.21.80.10
i 25 gram produkt20.54.60.20
i 50 gram produkt419.20.40
i 250 gram produkt2054620
i 1 kilo produkt82018480
"Gjedde" er en fisk som finnes i ferskvann i Skandinavia. Den er en rovfisk og kan vokse seg svært stor - opptil 1.5 meter lang og veie over 20 kilo. Fisken har et karakteristisk langt og smalt hode med skarpe tenner som brukes til å fange bytte.

Gjedde er magert kjøtt som er rikt på proteiner og inneholder få karbohydrater og fett. Med en gjennomsnittlig kaloriinnhold på 82 kalorier per 100 gram, er denne fisken et sunt alternativ for de som ønsker å opprettholde en balansert kosthold.

Gjedde er også en viktig del av norsk og skandinavisk kultur og matlaging. Den kan tilberedes på mange måter, for eksempel grillet, stekt eller bakt. I tillegg tilbyr denne fisken en rekke helsefordeler som hjelper til å holde kroppen sunn, blant annet å senke kolesterolnivået, styrke immunforsvaret og bedre synet.

Konklusjon: Gjedde er en sunn, velsmakende og næringsrik fisk som er en viktig del av norsk og skandinavisk matkultur. Med sin lave fett- og høye proteininnhold og lite karbohydrater gjør gjedde til et utmerket valg for de som er opptatt av å spise sunt og holde en balansert diett.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået