Kalorier i Hvetemel

HvetemelKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt3419.31.475.1
i 10 gram produkt34.10.90.17.5
i 25 gram produkt85.32.30.418.8
i 50 gram produkt170.54.70.737.6
i 250 gram produkt852.523.33.5187.8
i 1 kilo produkt34109314751
Hvetemel, eller hvetemel på norsk, er en vanlig ingrediens i mange bakverk og andre matretter. Dette meltypen er laget av hvetekorn, og er kjent for sin evne til å binde væsker og gi struktur til bakverk. Samtidig er det også rikt på både karbohydrater og protein, noe som gjør det til en viktig kilde til energi og næringsstoffer i kosten.

Et av de mest imponerende trekkene ved hvetemel er dets høye innhold av karbohydrater. Disse bildene gir kroppen en rik kilde til glukose, som er et viktig drivstoff for kroppen og hjernen. I tillegg inneholder hvetemel også rundt 9,3 gram protein per 100 gram, som er viktig for muskelbygging og opprettholdelse av kroppens funksjoner.

Hvetemel er også et utmerket valg for de som ønsker å legge til fiber i kosten sin. Vanligvis inneholder hvetemel rundt 2,7 gram fiber per 100 gram, noe som bidrar til å øke følelsen av metthet og støtter fordøyelsessystemet.

Til slutt, har hvetemel også et lavt innhold av fett. Med bare 1,4 gram fett per 100 gram, er denne meltypen et sunt valg for de som ønsker å redusere inntaket av fett eller kontrollere vekten sin. Sammenlignet med andre meltyper og matvarer, tilbyr hvetemel en allsidig og næringsrik ingrediens for alle typer matretter og bakst.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået