Kalorier i Kaviar

KaviarKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt26725.318.13.8
i 10 gram produkt26.72.51.80.4
i 25 gram produkt66.86.34.51
i 50 gram produkt133.512.79.11.9
i 250 gram produkt667.563.345.39.5
i 1 kilo produkt267025318138
Kaviar er en vanlig matvare i Norge, som ofte spises som pålegg på brødskiver. Den er kjent for sin karakteristiske smak og for å ha et høyt innhold av protein og fett. Kaviar er laget av røykt eller saltet fiskeegg, vanligvis fra torsk, og det er en populær kilde til omega-3-fettsyrer, som er kjent for å være gunstige for hjertehelsen. Fordi den er så næringsrik og mettende, er kaviar også et populært valg for folk som ønsker å kontrollere vekten sin eller for personer som trener mye og ønsker å bygge muskler. Selv om det er flere varianter av kaviar tilgjengelig i butikkene, er de fleste av dem ganske like når det gjelder næringsinnhold og smak. Kaviar har også en lang holdbarhet, så det er en enkel og praktisk matvare å ha i huset til enhver tid.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået