Kalorier i Kveite

KveiteKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt9920.21.80
i 10 gram produkt9.920.20
i 25 gram produkt24.85.10.50
i 50 gram produkt49.510.10.90
i 250 gram produkt247.550.54.50
i 1 kilo produkt990202180
Kveite er en viktig fiskeart i Norge og er også kjent som Atlantisk kveite. Denne store flatfisken er kjent for sin delikate smak og er en populær ingrediens i mange norske matoppskrifter.

Kveite er en næringsrik matvare og en god kilde til protein. En servering på 100 gram kveite gir deg 20,2 gram protein. Kveite er også relativt lav i fett, med 1,8 gram fett per 100 gram servering. Karbohydrater er ikke en betydelig kilde til næring i kveite, med bare 0 gram karbohydrater per 100 gram servering.

Kveite er en allsidig ingrediens som kan brukes i alt fra sushi til fiskekaker. Den kan grilles, stekes eller dampes. Retter med kveite kan også inkludere andre sunne ingredienser, som grønnsaker og frukt.

Kveite er også kjent for å ha høye nivåer av omega-3 fettsyrer, som er en viktig del av en sunn og balansert diett. Omega-3 fettsyrer kan bidra til å redusere betennelse og forbedre hjertehelsen.

Sammenfattet så er kveite en sunn og næringsrik matvare med en delikat smak. Som en viktig fiskeart i Norge, er kveite en populær ingrediens i mange tradisjonelle retter. Enten den tilberedes enkelt eller som en del av en mer omfattende rett, vil kveite gi deg en god kilde til protein og omega-3 fettsyrer.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået