Kalorier i Solsikkeolje

SolsikkeoljeKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt88401000
i 10 gram produkt88.40100
i 25 gram produkt2210250
i 50 gram produkt4420500
i 250 gram produkt221002500
i 1 kilo produkt8840010000
"Solsikkeolje" er en vegetabilsk olje som er ekstrahert fra solsikkefrø. Den har en lys og nøytral smak og er derfor en vanlig ingrediens i matlaging, baking og dressinger. Med høyere innhold av enumettede og flerumettede fettsyrer, betraktes solsikkeolje som sunnere enn andre fettkilder, som smør og margarin. Den er rik på vitamin E, som kan ha gunstige effekter for hår, hud og negler. "Solsikkeolje" har en høy konsentrasjon av kalorier, med 884 kalorier per 100 gram, og er derfor i større grad anbefalt for moderat bruk i kostholdet. Det høye fettinnholdet gjør den mer egnet for steking og fritering, da den har en høy varmebestandighet. Solsikkeolje kan også brukes som en base for hjemmelagde dressinger og marinader. På grunn av utmerket næringsinnhold og mange bruksområder er "solsikkeolje" et populært valg i matlagingen både hjemme og profesjonelt.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået