Kalorier i Guanabana

GuanabanaKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt660.9017.2
i 10 gram produkt6.60.101.7
i 25 gram produkt16.50.204.3
i 50 gram produkt330.508.6
i 250 gram produkt1652.3043
i 1 kilo produkt66090172
Guanabana, også kjent som graviola, er en eksotisk frukt som vokser i Sør-Amerika, Sentral-Amerika og noen deler av Asia. Frukten er kjent for sin unike søte smak og er rik på ulike næringsstoffer som er essensielle for en sunn og balansert diett.

Guanabana er en kilde til karbohydrater, protein og fiber, og er derfor en flott måte å øke inntaket av disse næringsstoffene i kosten. Den er også rik på vitamin C og B-vitaminer, som er nødvendige for å opprettholde et sterkt immunsystem og å regulere energi-metabolismen.

Fruktens næringsprofil gjør den gunstig for vekttap og vektkontroll. Den har et lavt kaloriinnhold og et høyt innhold av fiber, som gir en følelse av metthet og kan bidra til å dempe søtsug.

En annen helsefordel med guanabana er dens antiinflammatoriske egenskaper. Frukten inneholder naturlige antioksidanter og antiinflammatoriske stoffer som kan være effektive i å bekjempe betennelser og øke helbredelsen etter skader.

Guanabana er også kjent for sine antimikrobielle og antifungale egenskaper, noe som betyr at den kan bekjempe sykdommer forårsaket av bakterier og sopp. Den kan også hjelpe til med å beskytte mot parasitter som kan forårsake infeksjoner og sykdommer.

Alt i alt er guanabana en næringsrik frukt med en unik søt smak og mange helsefordeler. Det kan være en flott tillegg til en balansert diett og en ideell måte å øke næringsinntaket på samtidig som man nyter en deilig smakopplevelse.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået