Kalorier i Reddik

ReddikKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt1410.24.4
i 10 gram produkt1.40.100.4
i 25 gram produkt3.50.30.11.1
i 50 gram produkt70.50.12.2
i 250 gram produkt352.50.511
i 1 kilo produkt14010244
Reddik er en rotgrønnsak som finnes året rundt i norske butikker. Den er en del av reddikfamilien og de kommer i forskjellige varianter, alt fra runde til lange. Reddik er en grønnsak som er enkel å ha med å gjøre, siden den krever minimal tilberedelse - bare skyll den og ta av toppen og bunnen. Smaken er skarp og litt krydret, og gir en god smak til salater og andre måltider.

Reddik inneholder kun 14 kalorier per 100 gram og er derfor en perfekt grønnsak for de som ønsker å holde et sunt kosthold og en sunn vekt. I tillegg er de fulle av vitaminer og mineraler som er viktige for kroppen vår. Reddik inneholder antioksidanter som hindrer skader på cellene, og også fiber som er bra for fordøyelsen.

Men reddik er ikke bare bra for helsen vår, den gir også mye farge og tekstur til måltidene våre. Reddik kan brukes til å tilsette smak og en ekstra crunch til salater og andre oppskrifter. Det er også en flott grønnsak å servere som en sunn snack.

Alt i alt er reddik en sunn og næringsrik grønnsak som gir mye smak og tekstur til måltidene, samtidig som den hjelper oss å opprettholde en sunn og balansert diett.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået