Kalorier i Sild

SildKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt16116.310.70
i 10 gram produkt16.11.61.10
i 25 gram produkt40.34.12.70
i 50 gram produkt80.58.25.40
i 250 gram produkt402.540.826.80
i 1 kilo produkt16101631070
Sild er en populær matvare i Norge, og er kjent for sin smakfulle og sunne profil. Denne lille fisken er rik på protein og lav på karbohydrater og fett, noe som gjør den til et utmerket valg for de som ønsker å opprettholde en sunn livsstil. Sild kan tilberedes på mange forskjellige måter, inkludert steking, grilling og røyking, og er en vanlig ingrediens i tradisjonelle norske retter som rakfisk og lutefisk. I tillegg til å være næringsrik og allsidig, er sild også en bærekraftig matvare, og fiskebestanden blir jevnlig overvåket for å sikre at den ikke blir overhøstet. Samlet sett er sild en smakfull, sunn og bærekraftig matvare som den norske befolkningen har verdsatt i generasjoner.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået