Kalorier i Horseflesh

HorsefleshKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt11120.92.30
i 10 gram produkt11.12.10.20
i 25 gram produkt27.85.20.60
i 50 gram produkt55.510.51.20
i 250 gram produkt277.552.35.80
i 1 kilo produkt1110209230
Hestekjøtt, eller hestekjøtt på norsk, er en unik og særegen matvare som er en viktig del av norsk kultur og tradisjon. Dette magre, smakfulle kjøttet har en lang historie i Norge, spesielt i fjellbygdene og på landsbygda. Hestekjøtt er også en av de sunneste kjøttypene, med høyt proteininnhold og relativt lavt innhold av fett og karbohydrater.

På grunn av sin tilgjengelighet og næringsrike profil, er hestekjøtt en populær ingrediens i mange norske retter. Det kan brukes til å lage alt fra gryteretter og karbonader til kjøttkaker og pølser. Hestekjøtt har også en særegen smak som skiller seg fra andre kjøttslag.

Når det gjelder næringsinnhold, er hestekjøtt en utmerket kilde til protein. Protein er viktig for å bygge og reparere muskler og vev i kroppen. I tillegg er hestekjøtt relativt lavt i fett og karbohydrater, noe som gjør det til et sunt alternativ for de som ønsker å redusere inntaket av disse næringsstoffene i kostholdet.

Andre helsefordeler ved hestekjøtt inkluderer at det er rikt på jern og sink. Jern er nødvendig for å danne hemoglobin i blodet, som transporterer oksygen rundt i kroppen. Sink er viktig for immunsystemet og for å opprettholde en sunn hud, hår og negler.

Hestekjøtt har stor betydning for norsk matkultur og historie. Det er en unik og næringsrik matvare som har blitt verdsatt i generasjoner. Hvis du ikke har prøvd hestekjøtt før, er det definitivt verdt å prøve det i ulike retter - det vil ikke skuffe.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået