Kalorier i Brun Ris

Brun risKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt3357.72.177
i 10 gram produkt33.50.80.27.7
i 25 gram produkt83.81.90.519.3
i 50 gram produkt167.53.91.138.5
i 250 gram produkt837.519.35.3192.5
i 1 kilo produkt33507721770
Brun ris er en variant av ris som er brun på grunn av skallet som ikke er fjernet. Dette gir riset en litt nøtteaktig smak og en grovere konsistens enn vanlig hvit ris. Brun ris er kjent for å være rik på fiber, noe som gjør at den gir en god metthetsfølelse og kan bidra til å regulere fordøyelsen. I tillegg inneholder brun ris en god del vitaminer og mineraler, som blant annet jern, magnesium og selen. Den er også en kilde til både karbohydrater og proteiner, og kan derfor være et sunt og næringsrikt alternativ til pasta og poteter. Brun ris kan brukes i mange forskjellige retter, både som tilbehør til kjøtt og fisk, og som ingrediens i salater og gryteretter. Prøv gjerne å erstatte vanlig ris med brun ris neste gang du lager middag, og opplev den gode smaken og de helsefordelene den kan tilby.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået