Kalorier i Ananas

AnanasKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt550.50.314.1
i 10 gram produkt5.50.101.4
i 25 gram produkt13.80.10.13.5
i 50 gram produkt27.50.30.27.1
i 250 gram produkt137.51.30.835.3
i 1 kilo produkt55053141
Ananas er en saftig og søt frukt som opprinnelig kommer fra Sør-Amerika. Den har blitt dyrket i århundrer for sin smak og helsefordeler. Ananas inneholder enzymer som hjelper til med å bryte ned proteiner og støtter fordøyelsen. I tillegg er den rik på vitamin C og mangan, og har anti-inflammatoriske egenskaper.

Når det kommer til næringsinnhold, er ananas relativt lav i kalorier, men inneholder likevel en god mengde karbohydrater, spesielt i form av sukker. Den har også et moderat innhold av fiber og en liten mengde protein.

Ananas kan spises som den er, eller brukes i ulike retter som smoothies, salater og desserter. Den er også en populær ingrediens i tropiske drinks og matretter. Med sin søte smak og saftige konsistens, er ananas en frukt som passer godt både til snacks og i matlagingen.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået