Kalorier i Hvitt Sukker

Hvitt sukkerKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt4050099.8
i 10 gram produkt40.50010
i 25 gram produkt101.30025
i 50 gram produkt202.50049.9
i 250 gram produkt1012.500249.5
i 1 kilo produkt405000998
"Hvitt sukker" er en vanlig type hvitt sukker som brukes i matlaging og baking. Det er laget av sukkerroer eller sukkerrør ved å trekke ut saften og tørke denne til det blir til sukkerkrystaller. Dette gjør at "hvitt sukker" inneholder 100% sukrose, som gir en søt smak og ekstra energi.

Men "hvitt sukker" er også kjent for å ha høy glykemisk indeks, noe som betyr at det kan øke blodsukkernivået raskt når det konsumeres. Dette kan gjøre det mindre gunstig for personer med diabetes og andre tilstander som krever overvåking av blodsukkernivåer. Det er derfor viktig å være forsiktig med mengden som konsumeres.

I tillegg har "hvitt sukker" nesten ingen næringsverdi, bortsett fra energi. Det inneholder ikke proteiner, fett eller fiber, og kan derfor ikke være en del av et balansert kosthold. Overdreven inntak av "hvitt sukker" kan føre til vektøkning og andre helseproblemer som karies.

Så selv om "hvitt sukker" er en vanlig ingrediens i mange matretter, er det viktig å være bevisst på mengden som konsumeres for å opprettholde en sunn livsstil.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået