Kalorier i Rismel

RismelKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt3706.11.580.2
i 10 gram produkt370.60.28
i 25 gram produkt92.51.50.420.1
i 50 gram produkt1853.10.840.1
i 250 gram produkt92515.33.8200.5
i 1 kilo produkt37006115802
Rismel, eller risemel på norsk, er en finmalt pulverformet ingrediens som er laget av ris. Denne høykarbovaren har et høyt innhold av karbohydrater - hele 80,2 gram per 100 gram produkt. Rismel er også rik på fiber og inneholder en moderat mengde protein og svært lite fett.

På grunn av sin høye karbohydratinnhold er rismel en populær ingrediens i baking og som fortykningsmiddel, spesielt i glutenfrie oppskrifter. Det kan brukes til å lage deilige glutenfrie kaker, brød og muffins, og det gir også en kremet konsistens til sauser og supper.

I tillegg til sin allsidighet og praktiskhet, er rismel også et sunnere alternativ til andre meltyper, spesielt hvis du prøver å redusere kaloriinntaket ditt eller følger en lavfett eller lavkarb-diett. Rismel er dessuten glutenfritt, så det er en flott mulighet for personer med cøliaki eller glutenintoleranse.

Samlet sett er rismel en allsidig og sunn ingrediens som har en rekke bruksområder, spesielt i glutenfrie oppskrifter. Forkast de gamle bakevanene og la rismel berike kostholdet ditt med en sunnere og mer allsidig ingrediens!
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået