Kalorier i Pasjonsfrukt

PasjonsfruktKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt352.90.36.3
i 10 gram produkt3.50.300.6
i 25 gram produkt8.80.70.11.6
i 50 gram produkt17.51.50.23.2
i 250 gram produkt87.57.30.815.8
i 1 kilo produkt35029363
"Passjonsfrukt" - tropisk frukt med lavt kaloriinnhold

Passjonsfrukt, eller Maracuja som den også kalles, er en tropisk frukt med en karakteristisk syrlig smak og en myk konsistens. Passjonsfrukt kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, men dyrkes nå også i mange andre deler av verden, inkludert Afrika og Asia.

En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene til passjonsfrukt er dens lave kaloriinnhold. Et gjennomsnittlig stykke passjonsfrukt på rundt 18 gram inneholder bare 35 kalorier, noe som gjør den til et flott alternativ for folk som prøver å redusere kaloriinntaket.

I tillegg til det lave kaloriinnholdet, er passjonsfrukt også rik på næringsstoffer. Den er spesielt rik på vitamin C, som er kjent for å bidra til et sunt immunsystem. Passjonsfrukt inneholder også gode mengder vitamin A og kostfiber, som kan bidra til å regulere fordøyelsessystemet.

Å spise passjonsfrukt kan også gi andre helsefordeler. Frukten kan hjelpe med å senke blodtrykket, og antioksidantene den inneholder kan bidra til å bekjempe betennelser i kroppen.

Alt i alt er passjonsfrukt en sunn og smakfull tillegg til et balansert kosthold. Den har et lavt kaloriinnhold, men er likevel rik på næringsstoffer som kroppen trenger for å fungere på sitt beste."
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået