Kalorier i Klementin

KlementinKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt420.60.29.3
i 10 gram produkt4.20.100.9
i 25 gram produkt10.50.20.12.3
i 50 gram produkt210.30.14.7
i 250 gram produkt1051.50.523.3
i 1 kilo produkt4206293
Klementin - en søt, saftig og lett å skrelle frukt som er tilgjengelig fra november til mars hvert år. Denne lille frukten er kjent for sin søte smak og høye næringsverdi. Med bare 42 kalorier per 100 gram er klementiner en sunn måte å få i seg de viktige næringsstoffene vi trenger. De er rike på C-vitamin, fiber og antioksidanter som kan bidra til å styrke immunsystemet og forbedre hudens helse. Klementiner er også en god kilde til kalium, magnesium og vitamin A, som er essensielle for å opprettholde en sunn kropp. Klementiner er enkle å skrelle og kan spises som en sunn snack eller brukes i matlaging og baking. De er en populær ingrediens i salater og desserter, og gir en sprø og søt smak som passer perfekt med andre frukter og bær. Hvis du er ute etter en sunn og næringsrik snack som smaker godt og er enkel å tilberede, er klementiner et utmerket valg. Smakfull, saftig og rik på næringsstoffer, klementiner er en frukt som du vil ønske å ha tilgjengelig hele året.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået