Kalorier i Stør

StørKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt10216.34.30
i 10 gram produkt10.21.60.40
i 25 gram produkt25.54.11.10
i 50 gram produkt518.22.20
i 250 gram produkt25540.810.80
i 1 kilo produkt1020163430
Stør er en populær fisk i Norge, kjent for sin milde smak og saftige konsistens. Fisken er rik på protein, med 16.3 gram per servering, og har lav fettprosent på bare 4.3 gram. Karbohydratinnholdet er minimalt, med kun 0 gram per servering.
Stør er en utmerket kilde til næringsstoffer, inkludert omega-3 fettsyrer, vitamin B12 og selen. Disse næringsstoffene er viktige for å opprettholde et sunt immunsystem, hjelpe til med å regulere stoffskiftet og fremme sunn hud, hår og negler.
Stør kan tilberedes på mange måter, inkludert grilling, steking og ovnsbaking. Det er også vanlig å finne den røkt eller syltet. Uansett hvordan man tilbereder den, vil man få en deilig og næringsrik måltid med Stør.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået