Kalorier i Granateple

GranatepleKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt740.70.616.1
i 10 gram produkt7.40.10.11.6
i 25 gram produkt18.50.20.24
i 50 gram produkt370.40.38.1
i 250 gram produkt1851.81.540.3
i 1 kilo produkt74076161
Granateple er en søt og saftig frukt med mange helsefordeler. Det er rikt på antioksidanter og vitaminer, spesielt vitamin C. Frukten inneholder også et høyt nivå av polyfenoler, som er kjent for sine antiinflammatoriske egenskaper. Granateple kan spises som den er, eller den kan brukes i forskjellige retter som salater, smoothies og desserter. Det er også populært å bruke granateple i eksotiske drinker. Den har en unik smak som kan beskrives som både søt og syrlig. Med sitt lave kaloriinnhold, høye fiberinnhold og rikdom på næringsstoffer, er granateple et sunt alternativ for enhver som ønsker å opprettholde en sunn livsstil.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået