Kalorier i Makaroni

MakaroniKalorierProteinFettKarbohydrater
i 100 gram produkt35211.91.373.1
i 10 gram produkt35.21.20.17.3
i 25 gram produkt8830.318.3
i 50 gram produkt17660.736.6
i 250 gram produkt88029.83.3182.8
i 1 kilo produkt352011913731
Makaroni er en av de mest populære og allsidige matvarene i verden. Laget av durumhvete, har denne deilige pastarettet en glatt, glatt tekstur og en mild smak som passer godt med en rekke sauser og tilbehør. Makaroni er både enkel å tilberede og servert, og er en favoritt blant både voksne og barn over hele verden.

Med en gjennomsnittlig kaloriinnhold på 352 kalorier per 100 gram, er makaroni et sunt og næringsrikt valg for de som ser etter en sunn måte å oppfylle sitt daglige kaloribehov på. Den inneholder også en betydelig mengde protein, med 11,9 gram per 100 gram, som bidrar til å øke muskelmasse og hjelpe til med å opprettholde en sunn kroppsvekt.

Makaroni er også en god kilde til karbohydrater, med 73,1 gram per 100 gram, som gir kroppen den energien den trenger for å utføre daglige oppgaver og opprettholde en sunn metabolisme. Mens noe fett finnes i makaronien, inneholder den bare 1,3 gram fett per 100 gram, noe som gjør den til en sunn matvare for de som ønsker å opprettholde en sunn kroppsvekt.

Som en allsidig og deilig matvare, er makaroni en viktig del av mange menneskers daglige kosthold. Enten du elsker å spise den med saus og kjøttboller, eller med smeltet ost og grønnsaker, er makaroni en deilig og sunn matvare som kan passe til alle dine ønsker og behov.
Næringsinnhold - produkter fra A til Z
Næringsinnhold - andre produkter

Kalorier

Kalorier, som egentlig kalles kilokalorier (kcal), tilføres kroppen med mat og er helt nødvendige for å opprettholde vitale funksjoner. Forbrenning av kalorier er en kontinuerlig prosess som skjer ikke bare under trening, men også under gange, lesing, daglige aktiviteter og til og med mens du sover. Kalori kommer fra det latinske ordet "calor" som betyr varme.

Fett

Spiselig fett er fett som konsumeres av mennesker. De finnes i mange matvarer og er en viktig del av kostholdet. Fett etter opprinnelse deles inn i vegetabilsk (vegetabilsk) og animalsk (animalsk) fett.

Proteiner

Proteiner er byggesteinene i celle- og vevsstrukturer, er en del av kroppsvæsker, støtter blodkoagulasjonsprosessen og gir kroppen energi. Proteiner finnes i matvarer som meieriprodukter, ost, melk, nøtter, egg, kjøtt og korn.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller sukkerarter, kan deles inn i enkle og komplekse. Eksempler på enkle karbohydrater er glukose, fruktose og galaktose. Disse sukkerene er lett fordøyelige og absorberes raskt av kroppen, noe som fører til en rask økning i blodsukkernivået. Eksempler på komplekse karbohydrater er stivelse og fiber som finnes i kornprodukter. Komplekse karbohydrater fordøyes langsommere enn enkle karbohydrater, noe som fører til en gradvis økning i blodsukkernivået